Om Rönne Trädgård

Rönne Trädgårds rötter går så långt tillbaka som till 1929 och har varit i familjen Samuelssons ägo sedan 1944 då Ivar och Märta Samuelsson köpte företaget. 1968 tog deras son Lars över Rönne Trädgård, som han sedan drivit i många år ihop med sin hustru Ethel. Idag är det sonen Jonas som leder företaget, och du möter dem alla tre i trädgården. Familjen Samuelssons tid i Rönne Trädgård spänner därmed över 70 år och tre generationer.

Vi har 1 100 m2 växthusyta fördelat på sex olika växthus varav tre är varma året runt. Här odlar vi våra egna växter och som företag strävar vi efter att själva odla så mycket som möjligt av det vi säljer i butiken. Genom den odling vi själva bedriver har vi en god kontroll över odlingen och kan lova att du som kund får lokalt producerade blommor av högsta kvalitet.

Våra snittblommor ropar vi hem på auktioner i Nederländerna innan de levereras hit. Få mellanhänder och snabba leveranser gör att vi kan erbjuda mycket prisvärda blommor.

historisk bildIvar Samuelsson var en hängiven odlare, och drev under många år Rönne Trädgård ihop med sin hustru Märta. Idag är det Ivars sonson Jonas som driver företaget vidare.